Ο κόσμος του παιδιού δεν είναι καμωμένος απο λάσπη ν' αντέχει...

External links - Jquery Τι θάματα αλήθεια είναι το μάτι, το αυτί, το μυαλό του παιδιού, πως ρουφούν αχόρταγα τον κόσμο τούτο και γεμίζουν! Αληθινά, τίποτα δεν μοιάζει περισσότερο με το μάτι του Θεού όσο το μάτι του παιδιού, που, για πρώτη φορά, βλέπει και δημιουργεί τον κόσμο. Ο κόσμος του παιδιού δεν είναι καμωμένος από λάσπη ν' αντέχει, είναι από σύννεφο, δροσερό αεράκι...

Ν. Καζαντζάκης

...και ποτέ σου να μην μένεις με τα χέρια σταυρωμένα.

External links - Jquery Αν μπορείς κάθε λεπτό σου να 'ναι μια δημιουργία και ποτέ σου να μην μένεις με τα χέρια σταυρωμένα. Αν οι φίλοι κι οι εχθροί σου δεν μπορούν να σε πληγώσουν, αν οι σχέσεις με μεγάλους τα μυαλά δεν σου σηκώσουν, αν τους πάντες λογαριάζεις μα κανέναν χωριστά, αν μπορέσεις να φυλάξεις και τα ξένα μυστικά. Έ…. Παιδί μου τότε πια θα μπορέσεις ν΄ απολαύσεις όπως πρέπει τη ζωή σου θα 'σαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ σπουδαίος κι όλη η γη θα 'ναι δική σου.

ΚΙΠΛΙΝ

Τρέχουν χορεύουν ανύποπτα για ό,τι γίνεται πάνω τους τα παιδιά...

External links - Jquery Αναδύθηκε δάσος ζοφερό απ’ το πνεύμα μας κι εκάλυψε τον ορίζοντα. Μόνο ατραποί τρυπώνουν και χάνονται μέσα στο φόβο. Μέλλον δεν φαίνεται. Τρέχουν, χορεύουν ανύποπτα για ό,τι γίνεται πάνω τους τα παιδιά, ενώ γέρνοντας γύρω και κάτω απ’ τα πόδια τους, (ως ν’ ακούν τη βοή και να βλέπουν το σύννεφο) σαν ένα απέραντο υπαίθριο εκκλησίασμα τα λουλούδια προσεύχονται.

Νικηφόρος Βρεττάκος

Ας χαρούν Γιατί δεν θα μείνουν αβοήθητα...

Thumbnail image that says sleek button using photoshop that links to a Photoshop tutoril. Τα παιδιά που πεινούν
Τα παιδιά που διψούν

Ας χαρούν

Γιατί δεν θα μείνουν αβοήθητα

Θα έρθουμε μαζί Να κάνουμε ό, τι μπορούμε

Εμείς

Χρήστος Νικητέας. Τάξη Ε2.

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΟΥΟΡΕΝ» μέρος των εσόδων της οποίας δόθηκαν στην ΟΔΗΠΑ.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εκδήλωση με τη συμμετοχή της ΟΔΗΠΑ

H Ομάδα Δημοσιογράφων για τα Παιδιά σας περιμένει την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, στα εγκαίνια του νέου ατελιέ-πολυχώρου του γνωστού σχεδιαστή μόδας Κωνσταντίνου.
Θέλοντας να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, ο Κωνσταντίνος παρακαλεί τους προσκεκλημένους, αντί οποιουδήποτε ευχετήριου δώρου, να συμβάλουν με το χρηματικό ποσό που επιθυμούν στη δράση της Ομάδας. Για τον σκοπό αυτό, ένας κουμπαράς θα βρίσκεται στον χώρο, την ημέρα των εγκαινίων. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για να ανακαινιστεί μέρος της παιδιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Για τον ίδιο σκοπό θα διατεθούν, επίσης, τα έσοδα από τις πωλήσεις 20 κοσμημάτων του οίκου Liandi Exclusive.
Όλες οι προσπάθειες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΟΔΗΠΑ, γίνονται υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ).
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας.
Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, στις 20:00
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 37 & Αριστοτέλους (2ος όροφος)

Πατήστε "read more" για να δείτε την περιοχή στον χάρτη.






Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οι πρώτες εκδηλώσεις της Ομάδας Δημοσιογράφων για τα παιδιά

Η πρώτη εκδήλωση της Ομάδας Δημοσιογράφων για τα Παιδιά, μετά την ενημέρωση στο πλαίσιο του Money Show ήταν η φιλοξενία μας στην εκδήλωση του Βαγγέλη Πλάκα για την παρουσίαση του πολιτικού του Ημερολογίου, τον Ιανουάριο. Η επόμενη παρουσία μας ήταν στην επίδειξη μόδας του ΝΙΚΟΛΑ, στο ξενοδοχείο PORTO PALLAS, ενώ στις 23 Μαρτίου κάναμε την πρώτη μεγάλη εκδήλωσή μας στο ΤΙΜΕS. Επίσημη προσκεκλημένη μας η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, την οποία κάναμε και επίτιμο μέλος, λόγω της αμέριστης στήριξης της στις προσπάθειές μας. Επόμενο μεγάλο βήμα μας η παρουσία μας στα εγκαίνια του νέου πολυχώρου- ατελιέ του σχεδιαστή μόδας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, την Παρασκευή 7 Μαϊου, στις 20:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, επάνω από το καφε-μπαρ ΟΛΥΜΠΙΟΝ. 


Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Παρουσίαση των στόχων της ομάδας μας

Η «Ομάδα Δημοσιογράφων για τα παιδιά» που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, παρουσίασε τις δράσεις της σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του «Money & Show», το Δεκέμβριο του 2009. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε παιδιά, που είδαν από νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής, παλεύοντας για να επιβιώσουν ή αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Με την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, σκοπεύουμε να συγκεντρώνουμε χρήματα και αγαθά που θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.Επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά που πεινάνε καθημερινά, κι όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, εμείς θέλουμε να καλύψουμε τουλάχιστον μία από τις σημαντικότερες ανάγκες τους, αυτής της καθημερινής τροφής. Ο αρχικός σκοπός είναι να τοποθετηθούν σε διάφορους ιδιωτικούς χώρους διακριτικά κουτιά με την ένδειξη της κοινωνικής δράσης, όπου θα συγκεντρώνονται τα χρήματα που μπορεί να προσφέρει ο καθενός από εμάς. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την αγορά τροφίμων, ρούχων ή ακόμη και ιατρικών εξετάσεων, σε παιδιά που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Από την άλλη, ο κάθε ιδιωτικός φορέας (έμποροι τροφίμων, καταστηματάρχες ρούχων, υποδημάτων, κτλ) θα μπορούν να κάνουν τη δική τους προσφορά με προϊόντα ή εκπτωτικά κουπόνια.Είμαστε κατά της απόδοσης χρημάτων, γι’ αυτό και επιλέξαμε να τους αγοράζουμε είδη πρώτης ανάγκης.Στο επίσημο κάλεσμα μας, ζητήσαμε την υποστήριξη των πολιτών, αλλά και των δημοτικών αρχών και άλλων φορέων, προκειμένου χιλιάδες παιδιά να μπορέσουν να χαμογελάσουν μπροστά στην σκληρή καθημερινότητά τους.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Eκδήλωση για την παιδιατρική του "Γεννηματάς"

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ομάδας δημοσιογράφων για τα παιδιά, την Τρίτη το βράδυ σε bar – restaurant της πόλης. Πολλοί ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας, θα διατεθούν για να ανακαινιστεί μέρος της παιδιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου Γεννηματά αλλά και για την αγορά λαπαροσκοπικού χειρουργικού μηχανήματος προκειμένου τα παιδιά του συγκεκριμένου νοσοκομείου να χειρουργούνται με τη ρομποτική μέθοδο. Όλες οι προσπάθειες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ο.ΔΗ.ΠΑ., τελούν υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν τρείς ακόμη εκδηλώσεις Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η δημοφιλής ηθοποιός Κα Μιμή Ντενίση, δείχνοντας έτσι, έμπρακτα τη συμπαράστασή της, στο έργο της ομάδας δημοσιογράφων για τα παιδιά.
Ευχαριστούμε όσους συνέδραμαν με την παρουσία τους στην προσπάθεια μας.

pic name

pic name

pic name




 

Πρόσφατα Σχόλια

WebMD Health

Οι αναγνώστες μας

ΟΔΗΠΑ Copyright © 2010

Xiros I.T.S